BS Morgen: “Wie zaait zal ook oogsten!”

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2013

Business Masters inspirerend!

BS Morgen mag terugkijken op twee zéér inspirerende Business Masters. Het eerste thema ging over “Slimmer Werken”, hoe ga je effectiever met je tijd om? Een sessie met veel praktische tips!

Bij het tweede thema stond rendement (waarde en groei) van het bedrijf centraal, met als basis vraag: ”wie ben ik als ondernemer?...kijkende naar passie, waarden, normen, visie en missie…en wat is mijn managementstijl? Moet ik veranderen om te verbeteren?”

Binnen de Business Masters stellen de ondernemers zich als mens centraal, door eerst naar zichzelf te kijken, om dan vervolgens elkaar te inspireren om te verbeteren. Om verbeterprocessen door te voeren, wordt er gekeken naar medewerkers, organisatie, product/dienst combinaties maar ook met betrekking op maatschappelijk/sociaal vlak. Het BS Morgen netwerk biedt de ondernemer hiervoor de ruimte en de veiligheid om hierover met elkaar het gesprek aan te gaan.

Parkhotel Horst is de inspirerende uitvalsbasis van BS Morgen. 10 x per jaar vindt hier de bijeenkomst Business Matching plaats.

BS Morgen

Column:

“Wie ( juist ) zaait,  zal ook

(rijkelijk) oogsten!”

Zaaien begint toch met zoveel mogelijk visitekaartjes strooien? Je komt ze overal tegen, ondernemers die op een netwerkevent iets aan je willen verkopen. Vaak alleen maar over zichzelf vertellen, zonder geïnteresseerd te zijn in de ander! Dan denk je wellicht bij jezelf; “ben je nu klaar met je verhaal? Want je begint mij te ergeren!” En juist dat “ergeren” komt voort uit je gesprekspartner, omdat hij niet aan jou vraagt wat je doet en waar jij ondernemers mee kunt helpen. Mocht dit nou wederkerig zijn, dus balans in het gesprek, dan pas begin je met zaaien! De ander is geïnteresseerd en luistert dan ook naar jou. De volgende stap met zaaien is dat jij de ander ergens mee kunt helpen, je geeft tips of een advies. Zonder trouwens om iets terug te verwachten! Een tip kunnen geven waar de ander blij van wordt, zal jou zelf namelijk ook vreugde geven. Zaaien is dus ook geven aan de ander, investeren in de relatie en onderhouden.

En nu hetgeen waar je op wacht: als je het zaaien goed en consequent doet, dan krijg je ook business terug... jouw relaties weten jou te vinden en te waarderen. Wellicht dat ze jou gaan helpen of gebruik gaan maken van jouw diensten! Op weg naar een rijkelijke oogst!

Ook eens ervaren hoe je tot een rijkelijke oogst kunt komen?

Doe dan eens mee met Business Matching, op resultaatgerichte wijze duurzame contacten leggen!

Agenda BS Morgen

15 mei Business Master (Scelta Institute Venlo)

24 mei Business Matching (Kick-Off Roermond Business Center Roerpoort)

29 mei Business Matching (Parkhotel Horst)

13 juni Bedrijfsbezoek Helicon (Groene Campus Helmond)

René Luijten, inspirator en

moderator BS Morgen

Bilderberg Château Holtmühle

Ons kasteel is gelegen in Tegelen/Venlo en is uitermate geschikt voor al uw zakelijke bijeenkomsten, evenementen en feesten met nét dat beetje extra. Wij bieden u tot en met augustus 2013 speciale

vergaderprijzen aan.

8-uurs vergaderarrangement € 49,00 per persoon:

- Ontvangst met koffie, thee en koekjes

- Gebruik van de plenaire vergaderruimte met onbeperkt koffie en thee in de ruimte

- De Bilderberg Lunch

- De Bilderberg Soep & Thee Break

- Gebruik van Whiteboard, 2 Flip-overs, stiften en beamer met

projectiescherm in de plenaire ruimte

- Conferentiebox met diverse kantoorartikelen en schrijfset per

deelnemer

- Persoonlijke begeleiding door onze Maître B

- 1 Wifi voucher per gezelschap voor het gehele verblijf.

Wilt u bij bovenstaand arrangement ook een driegangen diner en

overnachting reserveren dan bieden wij u ons 24-uurs vergader-

arrangement aan voor € 199,00 per persoon. Onze arrangementen kunnen uiteraard aangepast worden naar uw wensen. Voor meer

informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling reserveringen

via 077- 3270883 of via holtmuehle.reservation@bilderberg.nl.

Bilderberg Château Holtmühle

Kasteellaan 10 5932 AG Tegelen

T 077 3738800 - F 077 3740500

holtmuehle.reservation@bilderberg.nl

www.bilderberg.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by